~Ştefan Doru Dăncuş: „Rămâi în Europa, Italie!“

Poporul român a devenit deranjant în contextul noii Europe – deranjant prin nepăsarea publică faţă de „marile acte istorice” orchestrate de politicieni şi interese economice. Recenta campanie împotriva poporului meu seamănă cu proiectele rasiale ale lui Hitler. Italia, Italia care ar trebui să tacă din gură când vine vorba de România, îşi foloseşte tot arsenalul mediatic pentru a ne călca în picioare, urmând cretinoida expresie: „Frate-frate, da brânza-i pe bani!”.

Pentru informatorii comisiilor europene e de neconceput zâmbetul ironic al românului de pe stradă, când este întrebat cum rezistă „crizei”, comparativ cu miorlăiala cetăţenilor altor ţări, care explică pe tonuri plângăreţe cât de mult suferă datorită acesteia.

Prea îşi bate românul joc de moarte, de greutăţile financiare, de „criză”, de politică, de orice chestiune gravă care alimentează topurile de hârtii ale mai marilor lumii. Prea a devenit demnă ţara mea, de-o vreme. Prea a dat posibilităţi de-a trăi sutelor de imigranţi chinezi, prea repede a învăţat poporul ei ce e telefonul mobil sau internetul, prea au românii un IQ neverosimil de mare pe cap de locuitor!

Prea a fost statul român deschis la propunerile de-a lăsa firme din toată lumea să-şi desfăşoare activităţile pe teritoriul ţării mele (să numărăm numai firmele italiene!), prea uşor s-au adaptat românii la condiţiile noii lumi, prea au copii inteligenţi, au o poliţie şi servicii de securitate prea active, au biserici prea puternice, prea mulţi români salvează de la colaps firmele din ţările „stabile”, prea ‚in la familiile şi bătrânii lor! Hai să le facem o bucată!

Europa râde de România. Ei, nu vă aşteptaţi să ne doară. Şi noi râdem de Europa. Vi se pare naţionalist, extremist acest text? Atunci şi Umberto Eco este asemenea mie. Vedeţi, cine se aseamănă, se-adună.

Îţi spun ţie, Italie: Traian nu a fost niciodată cuceritorul Daciei – fost doar un eveniment cosmic necesar unui plan pe care forţele politice de azi nu-l pot înţelege. Rămâi în Europa, Italie! Ţara mea, poporul meu, preferă compania „Numelui trandafirului”.

ŞTEFAN DORU DĂNCUŞ

Lasă un comentariu