■ Adrian Botez

_________________

„Euroregiunile economice şi bornele Diktatului de la Viena“

Românii au prostul obicei de a-şi uita, mereu,  trecutul – şi, deci, sunt condamnaţi să-l repete, mereu – să facă atâtea cucuie, până ce ori vor învăţa să respecte istoria („paşii Lui Dumnezeu pe pământ”), ori dispărea-vor din Planul Divin (Aminul prorocea asta, în cazul uitării, ca diagnostic al degenerării de Duh şi al dispreţuirii Misiunii Divine, ca Neam).

Încă din 3 octombrie 2007, ziarul Gândul anunţa, sub titlul Proiect secret: „UDMR redesenează România în 15 euroregiuni” (cf. art. Raluca Dumitriu, din 3 oct. 2007): “Surse din cadrul UDMR ne-au precizat că autorul hărţii redesenate a României pe regiuni de dezvoltare este István Csutak, fost secretar de stat în Ministerul Integrării Europene şi actual consilier al lui Iuliu Winkler, candidat la euroalegeri. Criteriile pe care s-a bazat împărţirea pe 15 regiuni au privit numărul de locuitori şi nivelul de dezvoltare a judeţelor. Conform surselor citate, o regiune trebuie să aibă, în viziunea UDMR, între 700 de mii şi 3 milioane de locuitori.

De asemenea, au fost <<grupate>> judeţele sărace cu cele şi mai sărace, iar cele bogate cu cele şi mai bogate. <<Actualele regiuni economice sunt prea mari şi împărţite artificial. După proiectul nostru, cele 15 regiuni ar putea absorbi mai multe fonduri europene>>, ne-a declarat senatorul Gyorgy Frunda, primul pe lista UDMR pentru scrutinul european. Dacă în Ardeal, restructurarea judeţelor s-a făcut în jurul nucleului Harghita-Covasna-Mureş, în restul ţării împărţirea pare destul de haotică. De pildă, judeţul Constanţa apare în aceeaşi regiune de dezvoltare cu Vrancea.”

Credem că orice român de bună-credinţă, şi care nu are capul între umeri, doar pe post de…”parapluie”, îşi dă seama că:

1– proiectul nu este “operă comună”, româno-maghiară, ci exprimă doar UN SINGUR ŞI OBSESIV PUNCT DE VEDERE: pe cel maghiar…(cum citirăţi, autorul UNIC al “hărţii redesenate a României pe regiuni de dezvoltare” este dl Istvan Csutak!); 2 interesul ungurimii este concentrat, fără doar şi poate, pe zona Ardealului, din moment ce, în rest, Vrancea şi Constanţa devin…”surate întru economie”! ; 3-de observat “apăsarea sufletească” de care bolesc ungurii: “nucleul Harghita-Covasna-Mureş”… – şi… “NUMĂRUL” – de oameni şi ani! Termenul de finalizare al procesului de dezmembrare, pe…pretexte economice, a României: anul 2013…!!! Urâtă cifră… Şi: 4-interesul este să “adune” maghiarimea românească (din zonele cu preponderenţă etnică maghiară) într-o “falangă”, atât pentru scopul, deocamdată mascat de subterfugii parlamentariste “subţiri”, de a desprinde, total, definitiv şi irevocabil, regiunile ungureşti de România (este şi ăsta un mod, extrem de eficient,  de a submina, brutal,  deciziile Trianonului…), cât şi pentru obţinere de fonduri europene, discriminatoriu, în raport cu judeţele populate preponderant de români…: “Conform surselor citate, o regiune trebuie să aibă, în viziunea UDMR, între 700 de mii şi 3 milioane de locuitori (s.n.).

De asemenea, au fost <<grupate>> judeţele sărace cu cele şi mai sărace, iar cele bogate cu cele şi mai bogate. <<Actualele regiuni economice sunt prea mari şi împărţite artificial. După proiectul nostru, cele 15 regiuni ar putea absorbi mai multe fonduri europene>>” – zice bârfitorul şi incriminatorul numărul 2 al României, la Strasbourg-Bruxelles-Luxembourg, dl György Frunda.

Primul loc, INTANGIBIL (pe lista denigratorilor şi hulitorilor de Românie, de unde-şi mănâncă pâinea cea de toate zilele”…), este al popii Tökes…! – …pe amândoi, i-au trimis în Parlamentul UE trădările continuate ale politicienilor români şi cele repetate ale dlui TRAIAN BĂSESCU…: a nu se uita voturile date (prin comandă de partid, la PD-L!), la europarlamentare, duşmanului numărul UNU al României (manifestat, “pe faţă”, dinăuntru şi dinafară!), pentru a-şi continua opera de denigrare/“bălăcărire” a României – în judeţe care n-au etnici maghiari decât ca…turişti: Vaslui, Botoşani etc.).

…” De unde Traian Basescu se batea cu pumnul in piept anul trecut ca Tinutul Secuiesc e o bazaconie si ca nu se poate intampla nimic, romanii sa stea linistiti, iata ca anul acesta, impreuna cu PDL, a aprobat tacit regiunea maghiarimii. Iata ce spunea Basescu in februarie anul trecut, chiar la Budapesta, la intrebarea unui ziarist maghiar: ”Ţinutul Secuiesc nu va fi niciodată autonom în România, iar nici un politician român nu va permite încălcarea Constituţiei, care prevede ca statul nostru este naţional, unitar şi suveran”. Uite ca PDL si UDMR au facut deja primul pas spre a permite autonomia. UDMR a multumit frumos si a trecut la actiune. Politicienii UDMR nu ascund faptul că noua organizare administrativă a României este un prilej pentru formarea de “regiuni de dezvoltare secuieşti”. Borboly Csaba, şeful Consiliului Judeţean Harghita recunoaşte într-o declaraţie dată cotidianului maghiar Kronika că “dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin”, adică a obţinerii autonomiei aşa-zisului “ţinut secuiesc” – scrie, în revista online  Bad Politics, Mihail Făgărăşanu. Sursa: Agenţia de Investigaţii Media. Până şi un pedelist ajunge să condamne public maşinaţiunile trădării “şefului” său, înţeles cu ungurii, pentru voturi: “Senatorul PD-L Iulian Urban, contrar opiniei generale din grupul sau parlamentar a explicat mecanismul acesti aprobări tacite a proiectului de lege UDMR, adică fără votul efectiv al senatorilor: <<Asta inseamna ca s-a implinit termenul legal pana la care Plenul Senatului trebuia sa dezbata acest proiect de lege. In mod evident si hilar, parlamentarii de etnie maghiara au facut o lege care regionalizeaza Romania, si care creeaza o regiune care este primul pas catre autonomia teritoriala. Jenant mi se pare modul in care s-a ajuns aici. Pentru ca, la inceputul sedintei Senatului, reprezentantul Guvernului (un secretar de stat de etnie maghiara) nu era prezent la dezbateri si s-a cerut sa nu se dezbata legea fara ca el sa fie prezent, astfel incat a fost lasata la urma. Pe la 12:30 cand s-a cerut sa se ia in dezbatere proiectul de lege, in mod jenant parlamentarii UDMR parasisera sala de plen, ramanand liderul lor de grup care a cerut sa se constate ca nu mai exista cvorum de sedinta. S-a ajuns la aceasta situatie in care o lege care trebuia dezbatuta in plenul Senatului, a trecut prin adoptare tacita>>”.

Ce-i mai umilitor pentru adormiţii români este că nici parlamentarii UDMR nu se mai ascund – ceea ce demonstrează cât preţ pun ei pe demnitatea şi forţa românească de reacţie vitalistă: “Liderul UDMR Harghita, Borboly Csaba, a declarat franc pentru ziarul Kronika, din Ungaria: <<Acest proiect de lege urmăreşte formarea unor regiuni de dezvoltare secuieşti, ca prim pas pentru obţinerea autonomiei pe criterii etnice (s.n.). Este un pas logic în faptul că cele trei judeţe, Harghita, Covasna si Mureş formează o regiune, pentru a forma o regiune de dezvoltare dupa principiul euroregiunilor. În Uniunea Europeană, regiunea are scopul de a ajuta judeţele mai puţin avansate, dar acest lucru ar fi posibil doar în cazul în care forţele sunt echilibrate în cadrul unei regiuni. În judeţele Harghita, Covasna si Mures este omogenă istoria etnică, cultură, şi chiar a economiei, dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin>>”.

…Avea mare dreptate vlădica Ioan Selejan: „… statul român nu are nicio strategie pentru acest spaţiu şi pentru românii din Harghita şi Covasna. Nu am văzut o strategie de integrare totală a acestor judeţe în România. Parcă n-am fi integraţi încă în România! Mai bine zis, statul are o strategie zero în acest sens. Judeţele Harghita şi Covasna sunt o Insulă a Şerpilor în centrul României, care nu prezintă niciun interes pentru Bucureşti. Nu, pentru că suntem numai 100.000 de români în cele două judeţe şi oferim voturi cam puţine. Când am pierdut adevărata Insulă a Şerpilor, în jurul căreia musteşte petrolul, statul român n-a făcut nimic, că n-a putut. Nimic nu face nici acum, deşi poate. (…) De aceea, mă întreb: oare politicienii români nu au învăţat nimic din pierderea Insulei Şerpilor? N-au învăţat din pierderea altor teritorii care nu mai sunt la ora actuală în România? Oare nu ştiu că orice palmă de pământ al ţării are, la un moment dat, o valoare inestimabilă? Uitaţi-vă în Orient şi în partea de nord a Africii. Se duc acolo lupte pentru pustiu. Un european nu înţelege cum se bat acolo pentru o imensitate de pustiu. Ei, iată, au simţit că acela este pământul lor şi trebuie apărat. Abia mai târziu au aflat că stau pe o imensă mare de petrol” (cf. I.P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei şi Harghitei, în motto-ul cărţii lui Ion Longin Popescu, O Insulă a Şerpilor în inima României – despre soarta românilor din Harghita şi Covasna, Bucureşti, 2006)..

…De fapt, netrebnicii şi trădătorii guvernanţi ai României vor să refacă, azi,  ceea ce “tiranul” Nicolae Ceauşescu a des-făcut, tocmai pentru a descuraja valul de iredentism dement-agresiv al maghiarilor: Regiunea Autonomă Maghiară (în maghiară Magyar Autonóm Tartomány), cunoscută şi ca Regiunea Mureş-Autonomă Maghiară, cu reşedinţa la Târgu Mureş – o regiune care a existat în România între septembrie 1952 şi februarie 1968, compusă dintr-un teritoriu locuit de o majoritate secuiască. Între 1952-1968, întinderea regiunii a fost de aprox. 13.550 km², iar populaţia număra cca. 730.000 locuitori. Limba oficială a regiunii a fost maghiara. Ungurii de atunci şi-au extrapolat obrăznicia, până pe…malul Mării Negre: la Eforie Nord, mureai de foame, la restaurant, unde chelnerii unguri nu te serveau  decât dacă vorbeai ungureşte! Regiunea Autonomă Maghiară a fost aproximativ corespunzătoare cu Ţinutul Secuiesc.

…Scriitorul şi istoricul Ion Coja sublinia, foarte exact,  într-o emisiune televizată (din 2 martie 2010), că linia care demarcă euroregiunile aşa-zis “economice”, conţinându-i pe maghiarii din centrul României (abia acum ne-am dumirit de ce fusese smuls mijlocul cu stema, al drapelului românesc, la aşa-zisa “revoluţie”, pornită de la uşa popii Tökes: se marca, practic de atunci chiar, “pohta” maghiară, de a destrăma România, DIN MIJLOCUL EI, înspre graniţa Sătmarului…) ESTE TRASATĂ, DE FAPT, PE BORNELE CARE DELIMITAU ARDEALUL HOTHYST (NORDUL ARDEALULUI, CĂPĂTAT DE UNGURI PRIN DIKTATUL INSTRUMENTAT DE HITLER ŞI MUSSOLINI, LA VIENA…!).

E bine să ne amintim (dacă mai avem cu ce!) că, în 1997, a existat o “criză politică” (nerecunoscută, de autorităţile “statului român”!…dacă mai există aşa ceva!!!), atunci când, pentru “nestricarea echilibrului etnic din Harghita-Covasna”, au fost alungate, din “Scaune”(???) călugăriţele greco-catolice dintr-o mânăstire (…acuma, şi cu problema greco-catolicismului e o…problemă…). Când Emil Constantinescu l-a trimis pe consilierul său de la Cotroceni, pe Remus Opris, acesta din urmă n-a avut voie (din ordin secuiesc!!!) să se coboare din maşină!!! A dormit, în noaptea aceea, în autoturismul “proprietate personală”…Era, încă de pe atunci, “Szeklerland”…Dar nimeni n-a aprofundat, cu seriozitate, problema!!! Ca şi acum, cu “pre-parlamentul secuiesc”, şi atunci, doar au “măcăit”…unii şi alţii.

…”Ei, şi voi! Chiar luaţi toate fleacurile în serios???!!!”…Mda, ar cam trebui să începem să le luăm…pentru că alţii au început de mult să le ia…
Ungaria Mare şi Noul Imperiu Habsburgic nu sunt o poveste de adormit copiii…!

…Deci, bravi români, care, oricât vă scutură cineva, dormiţi, dormiţi înainte, fără nicio străbatere de fiori ai vreunei griji (probabil că veţi dormi, comod şi fără frământări de conştiinţă,  şi în temniţa în care neo-horthyştii de azi vor azvârli România…”somn uşor”, dacă vă rabdă Bunul Dumnezeu!), şi voi, curajoşilor istorici, care lăsaţi istoria să fie falsificată, uitată, aneantizată, sub nasul vostru… –  cred că ar fi cazul să vă reamintesc măcar câte ceva din mentalul maghiar, de la 1939 – dar şi comparând mentalul maghiar de atunci cu mentalul maghiar al anului de graţie 2010 (…şi nu vom cita din politicienii anului 2010, ci din ”înalţi cărturari maghiari”…vom cita însă, fireşte, doar ceea ce rabdă hârtia, fără să roşească…).

1-LA 1939: “Programul de exterminare a populaţiei româneşti din nord-vestul Ardealului a fost iniţiat şi teoretizat sub semnătura lui Dücsö Csaba, într-o broşură apărută în 1939, un an înainte de Apocalipsul din 1940 – sub titlul „NINCS KEGYELEM!” (FĂRĂ ÎNDURARE!). Iată, pe scurt, ce cuprindea acest manifest al crimei: <<Naţia ungară este cea mai splendidă realizare a rasei dominante mongole, care nu cunoaşte decât victoria. În noi fierbe sângele lui Attila, al lui Arpad şi al lui Gingishan>>”. Dücsö Csaba citează cuvintele leventului Torday, care se adresează prietenei sale Piroska: „Eu nu aştept să vină răzbunarea. Nu aştept! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale! Pe fiecare îl voi suprima! Nu va fi îndurare. Voi aprinde satele noaptea – satele valahe ! voi trage în sabie toată populaţia; voi otrăvi toate fântânile şi voi ucide până şi copiii din leagăn; în genere, voi distruge acest neam! Pentru nimeni nu va fi nici o milă” (cf. Dücsö Csaba, NINCS KEGYELEM – Atila, Amos, Arpad ivadeka fel ay ù honfoglalàsra! Budapest, 1939, tavasza, p. 156).

Consecinţele Diktatului – de care „marii jurnalişti” români, preocupaţi zilele astea, până peste cap, de prelaţii Bisericii Ortodoxe Române – nici nu-şi mai amintesc – au fost catastrofale pentru populaţia românească: jandarmeria horthystă, Magyar Kiràlyi Rendörseg (Poliţia Regală maghiară), armata, instanţele judecătoreşti şi administrative s-au comportat fără scrupule, recurgând la orice metode, de la intimidare, dislocări şi internări în lagăre şi închisori, la deznaţionalizare, teroare şi asasinate.

În cartea intitulată LES ASSASINATS, publicistul american Milton G. Lehrer a scris pe larg despre atrocităţile comise de trupele horthyste în comuna Trăznea: “Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungureşti la 9 septembrie 1940. Ca şi când armata de ocupaţie ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldaţi, un veritabil potop de foc şi sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instinctele brutale: puşti, mitraliere, grenade şi tunuri. După ce au fost trase primele salve, soldaţii au pătruns în case şi au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind casele. Cazul preotului român Traian Costea, care, după ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiterului – căruia i-au dat foc şi care a ars în întregime, împreună cu cadavrul preotului – este tipic… După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români şi de vii îi aruncau în văpaia focului (caselor care ardeau – n.a.), arzând de vii în chinuri groaznice…” (Arhiva MIAP, fond documentar, dosar nr. 541, vol. 122).

Rezultatul masacrelor: în comuna Trăznea, 263 de români, iar în comuna Ip 157 de români (copii, femei, bărbaţi, tineri şi bătrâni).

Din nefericire, localităţile menţionate sunt doar două dintre cazuri, referitor la atrocităţile trupelor de ocupaţie horthyste exprimându-se şi marele savant Nicolae Iorga, în articolul Rezultatul, publicat la 24 septembrie 1940: “Ce s-a petrecut acolo, la luarea în stăpânire de armata şi administraţia ungară, sub ochii ei şi fără nicio încercare de a o opri, ba chiar cu binevoitorul ei concurs, întrece orice închipuire şi se poate pune alături de cele mai groaznice scene din vremea năvălirilor barbare: spânzurări cu capul în jos, răstigniri, baterea cuielor în cap, presărarea cu var nestins a rănilor au fost semnele civilizaţiei poporului care s-a dezonorat prin asemenea acte…. Fac apel a nu se clinti nici un fir de păr din capul unui cetăţean maghiar al României. E cea mai teribilă pedeapsă ce putem da chinuitorilor şi asasinilor”. (Arhivele MIAP, fond documentar, dosar nr. 387, vol. I, p.193).

Vă întrebaţi, stimaţi cititori, pentru ce am amintit de aceste atrocităţi? Răspunsul este simplu: ni se impune să nu uităm ororile ultimei conflagraţii mondiale ale căror victime au fost evreii, dar suntem sfătuiţi să ştergem din memorie, să fim toleranţi cu crimele comise împotriva românilor, altfel devenim rasişti (Sic!).

2-ÎN ANUL DE GRAŢIE 2010, luna lui februarie/făurar, o scrisoare a unui şef de editură/revistă maghiar, ORIGINAR DIN ARDEAL, către un intelectual şi urmaş de intelectuali români (cine nu crede în autenticitatea celor citate de noi –  selectiv, din pricina grobianităţii scabroase a limbajului!  – şi păstrând…”ortografia”…-  este invitat să ne facă o vizită, pentru a-i pune la dispoziţie… “docomentul”!) – …doar nuanţele diferă, nu şi… sentimentul “de bază” şi violenţa delirantă, comparativ cu textul lui Dücsö Csaba : “Romanule puturos (…). Toata natia ta e cunoscuta pentru furat in intreaga lume. (…). Sa-mi bag p… in gatu mati animal român ce esti (…) dobitoc balcanic. (…). F… gatu mati de român inputit! Dute-n p… mati animalule. (…)Eu am fugit din Romania in timpul lui Ceausescu, si am urat tara aia din toata inima (…). Cu toata ura mea fata de romani(…)” . Şi…”amicul “, maghiar semi-analfabet,  semnează! Senin şi curajos.

…Măcar ăsta a avut temeritatea (?!) să spună, “verde-n faţă”, ce gândeşte despre noi, “puturoşii de români”…

…Dar, din păcate, nu toţi sunt sinceri, precum “individul” sus-citat de noi: cam astea-s şi gândurile celorlalţi unguri,  dar ei sunt foc de discreto-tăcuţi – şi doar…fac. Fac “paşi mici şi decisivo-ireversibili”. Fac, şi abia apoi vorbesc, “dând cu sâc la Isarlâk”… unui neam (acesta al nostru, care, de la Dumnezeu şi de milenii, avea nu misiunea să-şi pună carnea sub şa, să se frăgezească, CI SĂ SALVEZE SUFLETUL LUMII… – dar, nu ştiu cum a lucrat dracul, de s-au pierdut, tot Frumosul şi toată Măreţia, undeva, pe drum… – pe drumul dintre ALTAR şi… sufragerie!). Hei, da,  dar ungurii ăştia nu-s “puturoşi” precum valaho-balcanicii, ei (chiar de n-au temei sfânt de Misiune Dumnezeiască, ŞI-L INVENTEAZĂ, CÂT AI BATE DIN PALME!): aşa cum îi auziţi/vedeţi,  spurcaţi la suflet şi la gură cum sunt, ei fac totul pentru ca să rectifice RADICAL, prin schimbarea „ponderii politico-etnice”, caracterul locuitorilor Ardealului…poate şi al României, că paranoia iredentistă e “tare” mare, şi nu-i monopol unguresc! – …cam la fel “sună” şi gândurile “sofioţilor”, sau ale “cazacilor”…  – iar grănicerii sârbi, de la “chestiunea americană”, din 1999, când i-am cam trădat, prin iresponsabilul Emil Constantinescu şi perversul Adrian Severin  (Ministrul său de Externe şi nepotul lui Saul Bruckner/Silviu Brucan, urmaş de rabini  basarabeni…), când prind un român care vrea să ajungă în Italia pe la ei, întâi şi-ntâi au grijă să-l scuipe-ntre ochi, pentru ca abia apoi să se folosească, faţă de “puturosul” valah, de limbajul “academic”, utilizat de ungurul sus-citat de noi: “Rumânskaia kurva!”

…Dormiţi, fraţilor români, dormiţi somnul cel atât de dulce…Numai să nu vă trezească, în curând, ceva şuierături de bazooka ori cutremur de tancuri…ŞI RĂCEALĂ DE LANŢURI DE LAGĂR!!! “UNGARIA MARE REDIVIVA!” – …şi bornele de la 1940 folosesc, de minune, scopurilor maghiare, de la 2010: marchează exact rigiditatea demonică a limitelor aceluiaşi lagăr de sclavi, de care n-am ştiut să scăpăm, învăţând din păţaniile noastre istorice, exasperant repetate. Noi, fireşte, putem da vina pe U.E…dar (parafrazându-l pe “multpăţitul” Alexandru Vlahuţă)  trădarea stă cu…preşedintele, DAR ŞI CU NOI, IRESPONSABILII, “la masă”!

…Mda. “Nu-i mare tragedie…” – în definitiv, oricât rău vom vedea şi crea, în ţara noastră, tragedia nu se va ivi, pentru ochii noştri cei cârpiţi de somnDE NICĂIERI: “E BINE AŞA RĂU!” După ce vă veţi uita pe geam, scărpinându-vă în tur, nedumiriţi, dar nici cu cine ştie ce dorinţă de dumirire… – vă veţi culca la loc. Şi veţi adormi, iarăşi, zâmbitori precum drogaţii şi maneliştii voluptuos osteniţi, cu euroi pe frunte, rămaşi acolo să spânzure, de la nunta  profesorilor universitari…cea de azi-noapte.

…Sunt atât de sigur de acest adevăr, formulat mai sus, tot atât cât sunt de faptul că “Dumnezeu îţi dă (…Grădina Maicii Domnului…!), dar nu-ţi (-o) bagă (Grădina… cu pricina!) şi-n traistă”.

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

_____________

„MISIUNE ŞI NEAM METAFIZIC“

Misiunea ţi-o faci, întâi, faţă de familia, de Neamul tău – şi abia după ce ţi-ai cunoscut/recunoscut Neamul tău – trebuie să-ţi vezi şi chipul din Omenire. Poporul este supra-faţa istorică, deci schimbător-şovăitoare, a Supra-Fiinţei tale (dar, vrea ori ba, poporul trebuie să fie şi vehiculul tău, spre Neamul Metafizic…)  – dar NEAMUL METAFIZIC (dintru MOCŞA-Patria Sfântă!) este ŢINTA FINALĂ A SUPRA-FIINŢEI TALE IDEALE!!! – obrazul/faţa ta ideal/ă, împlinit/ă întru Sinea Luminat-Dumnezeiască. Umanitatea METAFIZICĂ nu este decât numele şi mijlocul de a ajunge la re-transcenderea deplină a Neamurilor/Supra-Feţe Dumnezeieşti, înapoi întru Adam Protogonos-Unicul (re-sfinţit, re-întors la Creatorul său, cu smerenia cuvenită, după trădarea dintâi…).

Misiunea, deci, ţi-o faci, deplin, doar cu INIMA şi cu TRUPUL  proptite de Duhul şi Trupul PATRIEI tale Unice.  Nu dezerta de la NEAMUL METAFIZIC, căci pe tine te pierzi în Neant… – căci nici nu ai unde merge/dezerta, decât în Sumbrul, Fără-de-Chipul PUSTIU AL SATANEI…

*

…Eu nu îmi permit să fiu superficialo-condescendent, precum majoritatea „olimpienilor” noştri critici… –  faţă de spirite majore româneşti, precum AMINUL-EMINESCU, şi, bineînţeles, nici faţă de spirite influenţate misionar (conştient sau inconştient…) de acesta – precum Creangă, Caragiale, Slavici, Sadoveanu, Rebreanu, Brâncuşi, Enescu, Nicolae Paulescu, Odobleja etc. – adică, faţă de cei  rămaşi TOTAL (şi manifest!) fideli iniţierii întru Misiunea Neamului Metafizic Românesc!!!

Doresc ca românii să-şi vadă geniile „plimbându-se” prin Grădina Arheilor… Nu este suficient să excluzi, injurios şi mişel (cum o fac, azi, strănii şi românii-neromâni, în cârdăşie, faţă de cel care, de trei sferturi de veac,  scapă viaţa a sute de milioane de oameni, „fiinţe humanoide terestre”…NICOLAE PAULESCU!!!), sau, dimpotrivă, să lansezi ditirambi fără acoperire…Termenul de „genialitate”, mai ales când chiar vorbeşti despre spirite planetare, trebuie argumentat, susţinut!

De aceea, probabil cărţile mele de hermeneutică esoterico-arhetipală nici nu sunt citite decât de câţiva oameni…Ele, cărţile mele, obosesc, probabil, minţile dedate cu imagini fugitive/virtuale, ale epocii moderne…Nu mai sunt dispuşi oamenii contemporani la eforturi spirituale susţinute – foarte puţini înţeleg că omul este, în primul rând, fiinţă de duh…Omul contemporan preferă să fie „minţit frumos”, decât să se nevoiască a pricepe diferenţa dintre o existenţă minţită(falsă/falsificată) şi o existenţă REALĂ, prin „sudori de sânge” ale efortului spiritual-rugăciune către Dumnezeu şi către Spiritul Nostru Transpersonal.

Neamul Metafizic, despre care tot scriu, şi degeaba scriu…Nu cred că trebuie să mă considere pe mine cineva nebun, pentru că sunt treaz…şi CRED…şi spun ceea ce cred şi văd/intuiesc…Nu sunt ascultat, pentru că nu sunt o „celebritate” – dar ce o mai fi însemnând, astăzi, „ a fi celebru”, decât „a fi un mistagog”, un şmecher mai şmecher decât media, dar straşnic ajutat de „rechinii” din „media”/mass media…hmmm…un individ care a „prins” mersul spre iluzie al istoriei, şi se lasă el însuşi iluzionat cu „propria lui glorie” – care „glorie”, de fapt, nu va rezista, în veac, nici cât praful pustiului…?!

După opinia mea, păcatul cel mai mare al românilor este că refuză să-şi asume şi priceapă corect MIORIŢA DUMNEZEIASCĂ!!! După care urmează păcatul nostru de moarte, prin non-repunerea, în demnitate supremă, a celui ce este însăşi esenţialitatea Logos.ului Românesc: Aminul-Eminescu!!!

Românii contemporani nu vor să priceapă  (şi s-au făcut vinovaţi de păcatul ăsta chiar cărturari demni de tot respectul, precum a fost Octavian Paler!!!) că Mioriţa este ŢINTA METAFIZICĂ FINALĂ A EVOLUŢIEI SPIRITULUI ROMÂNESC!!!!! Nu este prezent, nici imagine a ceva de aici, din contingent… – ci din VECIA METAFIZICĂ!!! – acolo unde ar trebui să ajungem, dacă şi numai dacă, însă, ne vom împlini iniţierea în labirintul probelor istoriei!!!

Mioriţa, cea atât de tembel interpretată şi condamnată, oferă surprinzătoare soluţii, pentru problema Învierii, la traco-geţi (sau geto-daci, cum doriţi…): într-o variantă ardelenească a mult-hulitei Mioriţe – Magul-Păstor le spusese celor apropiaţi că VA ÎNVIA (iată, stimate şi regretate domnule Octavian Paler, adevărul despre “nesimţirea”, în faţa “pericolului” MORŢII, a păstorului şi a românilor, în general…: păstorul traco-get ŞTIA CĂ VA NEMURI-ÎNVIA!!!): “Oile, păscând, / Să le-aud plângând,/ Cum plâng şi jălesc,/Eu să vă-ndrăgesc./De v-o veni dor,/EU AM SĂ MĂ SCOL” – s.n.– la fel, şi într-o variantă moldovenească: “Şi mama purta,/În traistă ducea/Apă-nvietoare,/Buruieni tămăduitoare/Şi mi-l oblojea/Şi mi-l descânta,/DE MI-L ÎNVIA” – s. n.(cf. Adrian Bucurescu, Dacia secretă, Arhetip, Buc., 1997).

Da, aşa cum Hristos-Dumnezeu, pentru a Învia, a trebuit să treacă, întâi, prin moarte – aşa şi românii ar trebui să înţeleagă că, până la stadiul „Păsărele (n.mea:Îngeri!!!)mii/Şi stele făclii…” – este, anterior, un drum de iniţiere intru infern…

*

…Dacă ungurii, spre pildă, nu fac altceva decât să tot falsifice la istoria lor… – şi nu mult diferit procedează şi francezii, cu momente fundamentale ale istoriei lor (oh, veşnicele Alsacia şi Lorena… ) – şi cum ar putea face altfel anglo-saxonii, „siamezi” istorici cu francezii… – şi germanii moderni, care sunt „siamezi” istorici atât  cu francezii, cât şi cu englezii/anglo-saxonii…( – şi cum, Doamne iartă, ar putea să facă excepţie tocmai belgienii, cu schizofrenia lor valono-flamandă…) – ei bine, dacă toate neamurile Europei au intrat, de mult, grav şi tragic, în frământarea identitară – cum îşi închipuie românii, intraţi în acest infern schizoid, UNIUNEA EUROPEANĂ… – că pot scăpa de balamucul identitar…?

Nu ne cere nimeni să ne falsificăm istoria (şi, de-o cere, n-avem dreptul să acceptăm!!!), căci nu avem cu ce să ne ruşinăm, în faţa celorlalte neamuri europene!!!- dar nu avem dreptul să ignorăm, la modul tembel, această frământare a spiritului uman!!! Nu avem, deci, dreptul la Suprema Confuzie: între planul Metafizic(în care există, ideal, Neamurile, ca o prefigurare paradisiacă) – şi planul evenimenţial-istoric, în care ceea ce eu numesc „Neamuri Metafizice” – nici măcar nu se văd pe ele înseşi, nu se desluşesc, lor înseşi!!!

Avem obligaţia să pricepem că, până să ajungem la stadiul spiritual numit, de Eminescu, MARE/MĂREŢ(cf. finalul poemului  Andrei Mureşanu) – trebuie să trecem prin istorie, prin infernul iniţiatic al evenimenţialului nebun… :

“Mai tare e-acea stâncă ce a trecut martiră / Prin vijelii mai multe – Popoarele barbare / Ce-au cotropit românii sub vijelii măreţe, / Turbate, mândre, aspre ca orice vijelie, / Dară şi trecătoare ca ele. Iar stejarul / Poporului meu tare ridică şi-azi în vânturi / Întuncata-i frunte şi proaspăta lui frunză. / În lume sunt popoare cuminţi şi fericite, / Şi mă-ntreb ce soarte să doresc la al meu? / Şi-un gând îmi vine aspru, adânc, fără de milă / Şi sfărmător de lume – Nu, nu! N-aş vrea ca alte / Popoare să mai fie c-al meu – nu merit ele / Să-i semene. Poporu-mi menitu-i ca să fie / Altfel de cumu-s alte. Eu nu cer fericire / Pentru a lui viaţă, – O, naţie iubită! (…) voi să te văd, iubito, nu fericită – mare!”.

Vijelia(simbolul schimbării/transfigurării, prin intervenţie a Supra-Spiritului/Supra-Sinelui – SINEA DIVINĂ!) la Eminescu, nu poate să-şi dezvolte semantica în câmpul sublimului (vârtej creator), decât prin corelative semantice. Aerul trebuie să aibă, totdeauna, un corelativ în apa-potop, sau apa-cristal-grindină (în Scrisoarea III, vijelia “ca potop ce prăpădeşte”, “grindin-oţelită”), sau în mineral-stâncă, coroborat, la rândul său, cu finalitatea Pisc-cu-Mag-Foc (I-291), Povestea magului: “Deasupra ăstui munte cu fruntea sterpită, / Deasupra de lume, deasupra de nori, / stă magul; priveşte furtuna pornită (…) vuind furtunoasa-i şi straşnica arpă / Trec vânturi…”). Aşa se întâmplă şi în exemplul citat: vijelia nu are încărcătură sublimă şi utilă în sine (popoarele barbare, ca vijelii fără suport acvatic, mineral etc., nu sunt întemeiate, sunt trecătoare, nefiind corelate cu vreo esenţă) – ci realizează proba rezistenţei (implicit, a creaţiei iniţiatice a) mineralului stâncă: poporul român.

Stânca şi stejarul sunt corelative în câmpul semantic cu mare autonomie al stabilităţii, sublimului, divinului. Despre stejar se spune[1]: “Gestul tragic al Regelui Decebal are loc sub stejar. Acesta era un copac sacru, pe care fusese răstignit însuşi Zalmoxis. Atins de săgeata ucigaşă, tânărul zeu exclamase, cu ochii către cer: «Helis, Helis, alamus aba tani!» [ciudată asemănare cu aramaicul: «Eli, Eli, lama sabachtani!», al lui Iisus], adică «Doamne, Doamne, glorie Ţie!»; se spune că acestea au fost şi ultimele cuvinte ale lui Decebal şi ale celorlalţi viteji, ucişi în luptă sau sinucişi. Geţii numeau stejarul Usta-Daema (=Frunze dantelate) sau Carambis (=Încoronatul). Ca şi geto-dacii, românii venerează acest falnic arbore, şi uneori doresc să fie înmormântaţi lângă el.”

În viziunea eminesciană, deci, poporul-stejar al românilor este sacru. E vorba de o sacralitate menită (“poporu-mi menitu-i să fie …”), dar şi câştigată, confirmată şi reconfirmată, printr-un fel de teurgie necesară, dorită, dar pusă sub semnul tragic al non-implacabilului în istoria explicit-evidentă (s-ar putea ca arhetipalitatea implacabilă să nu devină relevanţă în istorie, şi atunci: “Mai bine stinge, doamne, viaţa ginţii mele, / Decât o soartă aspră din chin în chim s-o poarte, / Mai bine-atingă-i fruntea suflarea mării moarte!” – halele mării sunt zona arhetipurilor, unde, la ospăţ, stau Odin, Decebal – şi, probabil, toţi zeii pantheonului daco-germanic). În această istorie, arhetipul poate să nu aibă relevanţă. Dar anistoria confirmă identitatea sublimă Logos (gintă română) – Spirit Atotînglobator. Menirea poporului-stejar este stabilită în anistorie. Mai rămâne ca, prin teurgie, arhetipul să devină, în istoria profană, poporul altfel, poporul ales.

Poporul-stejar sacru, consecutiv, este şi un popor al minunii unicităţii: el, şi nu celelalte popoare, a avut parte şi de cele mai relevante (“turbate, aspre”) încercări – dar, tot el, şi nu altul, şi-a păstrat “proaspăta frunză” (corelată cu genialitatea genuină: întunecata frunte). De aceea, menirea lui nu poate şi nu trebuie să fie asemănătoare cu a nici unui popor: “N-aş vrea ca alte / Popoare să mai fie c-al meu – nu merit ele / Să-i semene”). Deci, e vorba şi de merit teurgic/teandric (contopit cu menirea, din arhetipalitate). Menirea (dar şi meritul) cer poporului român să fie altfel. Misiunea poporului-stejar este, deci , una specială, cu totul diferită de toate menirile. Nu trebuie să fie un popor fericit-echilibrat (“Eu nu cer fericire…”), nu are o menire evidentă-exoterică, împlinită uman (căci, la modul uman, fericirea este dorită, închipuită etc. de indivizi c punct terminus al năzuinţelor fiinţei), ci transuman, esoteric. Poporul român, în viziunea eminesciană, nu este, deci, o realitate fiinţială, ci trebuie să fie mare şi altfel (mare – măreţie aspaţială, spiritual-ocultă). Poporul român este menit, deci, unei existenţe paralele cu cea fiinţială: unei existenţe mistice, existenţă în care fericire-nefericire sunt termeni lipsiţi de semnificaţie.

Şi dacă este singurul care are astfel de menire, şi dacă este popor-stejar, deci axis mundi – înseamnă, pe cale de consecinţă, că menirea lui implicită este să dea semnificaţie celorlalte popoare, lipsite de vlaga divină – să dea semnificaţie lumii, cosmosului. Poporul român este poporul sacru, conţine salvarea lumii întru semantica sacră.

Eminescu spune clar că nu vrea, pentru neamul său, „fericire”, căci, în Valea Plângerii, care este Pământul, „fericirea” înseamnă  inconştienţă/iresponsabilitate – ci măreţia martirajului, pentru a-şi înfrânge soarta iluzorie, şi a binemerita să ajungă la soarta metafizicăSă-şi împlinească misiunea, înseamnă ori să suporte, extrem, iniţierea prin istorie – ori să dispară din planul divin!!!

Nu se vede, oare, clar, că nici măcar musulmanii nu mai sunt DELOC fatalişti – nu-şi permit!!! – ci patrioţii musulmani dezvoltă chiar atitudini de un dinamism spiritual extrem, fanatic?

Şi dacă EI nu-şi permit fatalismul, conform doctrinei lor religioase – cum îndrăznim noi să stopăm motoarele Spiritului?!

Zalmoxianismul intuitiv/nativ al părinţilor şi bunicilor noştri nu ne-a învăţat, oare, nimic?! N-a mai rămas nimic din cultualitatea existenţei lor?! Falşii noştri intelectuali mână poporul la dispreţ pentru comunitatea sacral-sătească…Da…Nişte trădători ordinari… – dar noi ce păzim?! Sau n-au mai rămas paznici?!

Nu am văzut, noi,  cum ţineau părinţii şi bunicii noştri, cu sfinţenie, posturile, cum ţineau, REAL şi SMERIT, sfintele sărbători, cum îşi ţineau portul lor cosmic ???!!! – căci straiele lor de sărbătoare, „portul naţional”  – erau, de fapt, veşminte SACERDOTALE!!! – pe care erau/mai sunt(…? – am văzut numai în Bucovina mândria de a îmbrăca, duminica, în faţa lui Dumnezeu, straiele „naţionale”…) inscripţionate, egal, constelaţii şi drumurile vieţii şi morţii!!!

*

De ce nu dăm mărturie, cu toată puterea? De ce nu ne instituim în martori, pentru Neamul nostru din VECI – Neamul Metafizic Românesc (neam de înţelepţi şi buni în faţa lui Dumnezeu!) – pe care l-am întrezărit, în comportamentul lor, al părinţilor şi bunilor noştri – comportament  plin de bună-cuviinţă şi credincioşie şi respect faţă de toate  ale trupului şi ale Duhului???!!!

…Ori ne înţelegem misiunea de Candelă, Veşnic Nestinsă, pentru toate Neamurile (cele care, deja, tremură de groază,  în întuneric, şi cată să vadă unde a mai lăsat Dumnezeu lumină, pe Pământ, pentru a reaprinde…lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat…) – ori dispărem din arena istoriei iniţiatice, din planul vast al dumnezeirii – şi alt Neam va fi desemnat de Dumnezeu drept Candelă a Lumii!!!


[1] Adrian Bucurescu, Stejarul, Mitologie românească, în rev. Strict secret, nr. 221, 19-25 iulie 1994.

________________

MĂ MUŞTI DE ŢARĂ, IAR EU SĂ-ŢI PLĂTESC MUŞCĂTURA?! sau: CUVÂNTUL CELOR CU O SINGURĂ MAMĂ…

În după-amiaza zilei de vineri, 26 septembrie 2008, în cadrul emisiunii La ordinea zilei, a Danei Grecu, de la la postul TV Antena 3 – a apărut un domn secui, Kiss Istvan, cu ochelarii puşi strâmb (cât şi sufletul lui…), şi care declara că Partidul Civic Maghiar, al cărui lider „maghiar” era domnia sa, vrea să organizeze un Referendum OFICIAL, pe 30 noiembrie 2008, în judeţele Mureş, Covasna şi Harghita – prin care să se arate întregii Românii care este voinţa etniei maghiaro-secuieşti, din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita: AUTONOMIA (şi, pentru prima oară, nu s-a mai dat “vina şi pricina”, în direct şi la oră de vârf, pe laturile administrative, culturale etc. ale unei vizate autonomii, ci s-a spus clar că ESTE VORBA DE AUTONOMIE PE CRITERII ETNICE!!! – lucru pe care, cel puţin până acum, UE nu-l agreează…(nu se ştie ce va zice “mai la vale”, această grupare de state, care nu-şi are vreo identitate mai de “dai Doamne”…).

Deci, având în vedere că 30 noiembrie 2008 este data alegerilor parlamentare, din România – alegeri care se fac CU BANII CONTRIBUABILILOR DIN TOATĂ ROMÂNIA!!! – dl de etnie secuiască, KISS ISTVAN, ar vrea, NICI MAI MULT, NICI MAI PUŢIN, ca acest Referendum, din 2008 (spre deosebire de cel “neoficial”, din 2007, când au pus “PE ŞESTACHE” tăbliţele cu “Seklerland”/Ţara Secuilor…), să fie unul oficial şi decisiv, pentru A CONFIRMA ŞI LEGIFERA (COMPLET ANTICONTITUŢIONAL!!! – dar ţi-ai găsit ca politicienii de etnie maghiară să respecte Constituţia României… – “morcovitul” de “Morko” Bella zicea, într-o zi, la emisiunea în limba maghiară că, dacă maghiarii n-au votat Constituţia României, îşi pot permite, la o adică, să n-o respecte… – uitând de orice democraţie, care zice că MAJORITATEA unei ţări decide, într-o problemă importantă…şi mai important decât Constituţia unei ţări, extrem de puţine lucruri ar mai fi… – cel mult declanşarea unui război, Doamne fereşte!… – dar, à propos de război, veţi vedea, mai jos, problema EMI-ului unguresco-secuiesc, pe pământul României…!!!) SPĂRTURA/MUŞCĂTURA DIN MIJLOCUL ŢĂRII MELE – şi, culmea obrăzniciei (aşa ceva numai în România guvernului liberalo maghiar se poate vedea şi ar fi posibil!!!), mă pune pe mine, român, să-i plătesc, DIN BANII MEI – “MUŞCĂTURA” DIN TRUPUL ŢĂRII MELE!!!

Măi, bravilor urmaşi ai hunilor, chiar ne luaţi pe noi, românii/valahii, de dobitoci?! Mai mult ca sigur că răspunsul vostru este: “DA!!!” (…scuzaţi, vă rog: de fapt, “IGHEN!!!”).

În aceeaşi emisiune, de pe Antena 3, a intervenit şi primarul de Sf. Gheorghe, ANTAL ARPAD. Cine este domnia sa – şi dacă prezintă mai multă garanţie morală decât dl Kiss Istvan?! Păi, iată ce aflăm, căutând în ziarul electronic Contribuabilul tupeist, din 5 mai 2008: “Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad, si-a tras un frumos site pe internet prin care incearca sa afle care sunt doleantele locuitorilor orasului. Cum era de asteptat, Antal nu si-a putut stapani dezgustul si lipsa de respect pe care o are fata de romanii locuitori ai orasului Sfantu Gheorghe drept urmare siteul lui este redactat exclusiv in limba maghiara”.

Deci, ce mai, un prieten de nădejde…al duşmanilor românilor şi României! Şi ce zice domnia sa, care este udmr-ist, şi deci mai “mumos şi muţunache”, mânca-l-ar mama lui de bun român-maghiar (struţo-cămilă în regulă!), care este… şi mai rafinat decât dl secui, Kiss Istvan?! Ia să ascultăm declaraţia sa, făcută încă din 25 septembrie 2008 (cf. Ziare.com/Actual) : “Organizarea referendumului autonomiei Tinutului Secuiesc in ziua alegerilor ar insemna sa se devieze atentia de la problemele reale, sustine primarul din Sfantul Gheorghe, Antal Arpad”. Ei, măcar “morcovitul” ăsta udmr-ist nu vrea SĂ NE ASASINEZE, pe banii noştri! Tot e un câştig, când ţi-e dat să fii strâns de gât, măcar să nu-ţi cumperi şi juvăţul, tot din punga ta…CE uşurare…!!!

Şi ce mai zice acest Moise veterotestamentar, din Sf. Gheorghe?! Iată bubuiturile arguţiei sale dezlănţuite: “Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, spune ca autonomia asimetrica ar fi cel mai functional model din Romania. <<Am explicat foarte clar – zicea Antal – ca nu putem sa dam celor din Caracal o autonomie pe care nu si-o doresc si am spus, si sunt convins, ca in cazul in care vom trece la acest model de descentralizare, sau autonomie asimetrica, nu Tinutul Secuiesc va fi regiunea care isi va dori cea mai mare autonomie, ci poate Banatul sau Dobrogea>>” (Gardianul, 25 sept. 2008)

Dom’ primare, deocamdată, din veştile pe care le avem, Banatul şi Dobrogea încă nu şi-au exprimat doleanţa de a fi autonome…! Şi nu mai pune mata în discuţie “autonomia de Caracal”…că te vei trezi cu…fenomenele metafizice, specifice acelui loc… Aşa că, n-ai vrea mata să ne mai slăbeşti cu strigătele astea de cazarmă, printre cetăţenii de etnie maghiară şi secuiască, cu privire la autonomie?! N-ai face, tăcând (…ca Banatul şi Dobrogea…), decât să-ţi urmezi propria logică, nu?!

…Dar lucrurile devin şi sunt, deja, tot mai complicate şi agresive. În, mereu, aceeaşi emisiune de vineri, 26 septembrie, de pe Antena 3 – un deputat român, din “Seklerland”(???!!!), a declarat că, chiar la postul finanţat de SUA, Europa liberă (deci, informaţia nu mai poate fi bănuită de…”vadimism”!!!), au existat declaraţii, cu privire la înfiinţarea unor formaţiuni paramilitare maghiaro-secuieşti, pe pământul Ardealului – formaţiunile EMI…Şi, pentru că bănuiam noi că nu vom căuta în zadar, iată ce-am aflat, în ziarul România naţionalistă, din 29 nov. 2007, despre fojgăiala paramilitară maghiaro-secuiască, de pe pământul sfânt al Ardealului (…pământ pentru care şi-au dat viaţa sute de mii şi milioane de daci şi… români, de-a lungul istoriei noastre…inclusiv „execuţia” lui Mihai Eminescu a avut, ca principal motiv, articolele acestuia, despre Tratatul secret, încheiat cu Austro-Ungaria, de trădătorul rege Carol I – tratat prin care se stipula că, în vecii vecilor, România nu va aminti măcar de…vreo pretenţie asupra Ardealului/Inima Zvâcnindă a României!… – ceva de genul Tratatului cu Ucraina, din 1997…pregătit şi semnat de preşedintele Emil Constantinescu, şi de ministrul său de Externe, dl Adrian Severin, nepotul lui Silviu Brucan/Bruckner…) :

<<Garda Secuiasca>> la Miercurea Ciuc, dupa modelul Garzii Maghiare

Fostul presedinte al Consiliului National Secuiesc, Scaunul Ciuc, Csibi Barna, intentioneaza sa înfiinteze „Garda Secuiasca“, dupa modelul Garzii Maghiare. Zilele trecute, Csibi Barna a dat chiar si un anunt într-un cotidian local din municipiul Miercurea Ciuc, cu ajutorul caruia spera sa-si gaseasca înca doi „tovarasi“ pentru întemeierea legala a unei asociatii, care, la rândul ei, sa puna bazele „Garzii Secuiesti“.

Csibi Barna a fost de la începutul aparitiei Garzii Maghiare un simpatizant al acesteia, motiv pentru care a încercat chiar sa se „înroleze“, pentru a deveni membru activ al Garzii, însa, fiind cetatean român, nu a fost primit. Atunci i-a venit ideea de a înfiinta, dupa modelul maghiar, Garda Secuiasca, împrumutând de la unguri notiunuile de baza ale uniformei, ale steagului si chiar si ale juramântului, dându-i însa caracter specific secuiesc.

Pentru a-si realiza visul, Csibi Barna a luat legatura cu Vona Gabor, presedintele Garzii Maghiare, care l-a asigurat de tot sprijinul sau. Trebuie mentionat faptul ca Csibi Barna este unul dintre cei care, la începutul lunii august, au organizat Tabara EMI de la Gheorgheni.

Csibi Barna a refuzat sa faca vreo declaratie, fiind usor iritat din cauza faptului ca ne interesam de asa-zisa Garda Secuiasca. „Am dat un anunt pentru a cauta înca doua persoane, cu care sa putem înfiinta legal o asociatie pentru ca sa depunem bazele Garzii Secuiesti. Nimic mai mult“, a conchis Csibi Barna. Însa acesta a facut mai multe „marturisiri“ unor ziare maghiare, carora le-a declarat ca a discutat cu mai multi tineri si ca acestia ar fi interesati de Garda Secuiasca, care, în viziunea lui, ar avea menirea de a lupta pentru constientizarea identitatii secuiesti, traind pentru natie, pentru popor. Conform lui Csibi, viitorii membri ai Garzii Secuiesti vor depune juramântul pentru ocrotirea limbii maghiare, a natiunii secuilor, a poporului maghiar, pentru ocrotirea Pamântului Secuiesc si a Patriei Maghiare.

Acesta a mai declarat aceluiasi ziar ca dupa parerea lui secuimea are doar o singura sansa de a supravietui: aceea de a se defini ca o natiune de sine statatoare, separat de cea maghiara. „Conform dreptului international, daca ne definim ca si un popor, atunci vom avea dreptul la independenta. În momentul de fata putem fi caracterizati ca si un popor colonizat, drept urmare putem solicita dreptul la autodeterminare, asa cum ne-a atras atentia si avocata austriaca Eva Maria Barki si membrul fondator al Consiliului National Secuiesc, Csapo I. Jozsef. Daca nu ne cunoastem drepturile, secuimea va piere“, a declarat Csibi.

Gruparea paramilitara pregateste tineretul


Miscarea pentru o Ungarie mai buna (Jobbik Magyarorszagert Mozgalom), pe scurt Jobbik, este un partid politic de dreapta din Ungaria care pe 25 august 2007 a oficiat o ceremonie în care a înfiintat o organizatie paramilitara, Garda Maghiara, la care si-au depus juramântul primii 56 de membri (simbolizând revolutia din 1956). În data de 21 octombrie, peste 500 de persoane au depus juramântul si au intrat în componenta Garzii Maghiare. Desi la constituire s-a avansat ideea ca pâna la sfârsitul anului va numara 2.000 de membri, reactia dura a societatii civile pare sa constituie o piedica serioasa în calea Garzii Maghiare. Vona Gabor, conducatorul Garzii si presedintele partidului Jobbik, a vorbit, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramântului, despre constituirea de universitati populare unde sa se predea „adevarata istorie a Ungariei“. Aceasta initiativa nu este una întâmplatoare, caci unul din obiectivele Garzii Maghiare îl constituie „salvarea Ungariei“ si schimbarea actualului regim politic.

Scopul Garzii Maghiare este acela de a crea conditii-cadru pentru „autoapararea nationala“. Membrii organizatiei paramilitare urmeaza sa fie instruiti atât în privinta disciplinelor sportive de lupta, cât si în mânuirea armelor. Garda vrea sa instruiasca tineretul maghiar „atât sufleteste, cât si spiritual si corporal pentru ziua în care oamenii vor trebui mobilizati“. Conform declaratiilor liderului Jobbik din publicatia „Nepszabadsag“, acesta nu a exclus posibilitatea unui razboi cu România sau cu Slovacia, tari unde traiesc minoritati maghiare. În viziunea lui Vona Gabor, cele doua tari sunt capabile sa atace Ungaria.

Daca la constituirea Garzii au existat voci care acuzau FIDESZ – principalul partid de opozitie din Ungaria – ca s-ar afla în strânsa legatura cu Jobbik si cu Garda Maghiara, formatiunea politica a lui Viktor Orban a avut grija sa înlature orice urma de suspiciune. FIDESZ s-a delimitat poate cel mai vehement de orice legatura cu aceasta miscare cu iz paramilitar.

În luna august, societatea civila maghiara a organizat o serie de manifestatii împotriva miscarii pe care o denumeau „neofascista“. Politologul Tamas Gaspar Miklos a declarat la vremea respectiva ca Garda Maghiara este o urmasa a SS-ului. Nici depunerea juramântului noilor membri, din data de 21 octombrie, nu a scapat neobservata de formatiunile politice unguresti, dar nici de societatea civila, care s-au delimitat de Garda Maghiara. Nu mai putin de patru organizatii civice au format cordoane în jurul manifestarilor neofasciste, agitând pancarte uriase, ocazie cu care acestea se pronuntau împotriva Garzii Maghiare.

Escaladari antisemite

Si Congresul Mondial al Evreilor a cerut premierului Ferencz Gyurcsany sa ia masuri împotriva Garzii Maghiare. Premierul a cerut Parchetului sa monitorizeze îndeaproape actiunile gruparii paramilitare. Gyurcsany a adaugat faptul ca înfiintarea Garzii reprezinta o rusine pentru Ungaria, neconforma cu statutul de tara europeana. Organizatiile de evrei din Ungaria se plâng de cresterea valului de antisemitism din tara si de folosirea de însemne specifice regimului fascist al Crucii cu Sageti, care a ucis mii de evrei si a deportat alte sute de mii în lagarele d concentrare. Steagul în dungi albe si rosii, sustin membrii Jobbik, ar fi însa un simbol medieval maghiar. Partidul neaga faptul ca ar fi antisemit.

Partidul Socialist, aflat la guvernare, l-a îndemnat pe presedintele tarii, Laszlo Solyom, sa îsi anunte public pozitia fata de Magyar Garda. Seful administratiei prezidentiale, Ferenc Kumin, a declarat ca Solyom a condamnat toate evenimentele menite sa raspândeasca teroare. Partidul de opozitie FIDESZ a cerut liderilor Magyar Garda sa respecte legile Ungariei si drepturile civice. Forumul Democratic (MDF) a cerut tuturor partidelor politice sa excluda din rândurile lor orice persoana care va face parte din Magyar Garda si din Jobbik.”

În revista de la Oradea, Zodii de cumpănă, Anul II(XV), nr. 3 (55), din vara lui 2008, la pagina 9, apare articolul evreului maghiar Sigismund KolocsaiLa masă cu diavolul – în care acesta declară şi insistă: ”Guvernul instalat de germani avea un prefect, Endre, care era, în acelaşi timp, comandantul jandarmeriei ungare. Mai răi decât jandarmii unguri, care purtau, după tradiţie, o pană de cocoş la şapcă, nu există! (s.n.) Mai antisemiţi, nu există! Pe lângă ei, membrii SS erau nişte umanişti! (s.n.) (…) Am subestimat, de departe, autorităţile ungare, pentru că eram convinşi că puterea e în mâinile SS-iştilor, în ce priveşte <<problema evreiască>>. Au început să-i deporteze pe evrei. Nu nemţii! NICIODATĂ!!! (s.n.). Numai jandarmeria maghiară deporta. Ei alegeau oamenii cei mai bogaţi din ghetou şi-i băteau până la moarte, pentru a afla unde şi-au ascuns averea. Nu era nici un SS-ist în ghetouri.”

Auziţi, domnilor europeni?! Auziţi, dle Ellie Wiesel, care aţi făcut începutul la nemernicia aceasta, de acuzare de Holocaust, a românilor?! Nu aveţi ruşine nici măcar de conaţionalii voştri, care dau mărturiile chinurilor lor ADEVĂRATE!!! De ce, niciodată, de la încheierea războiului al II-lea mondial, n-aţi acuzat Ungaria de Holocaust, dacă tot eraţi pornit pe răzbunare veterotestamentară?! Pentru că Ungaria a mers, cu Hitler, până la capăt…E drept, nu ne facem, noi, românii, un titlu de glorie din 23 august 1944 (sau, cel puţin, nu s-ar cuveni să ne facem, pentru că, este, totuşi, o dată ruşinoasă, aceea care-ţi aruncă în faţă faptul că ţi-ai atacat aliatul prin spate…), dar de ce noi şi numai noi am fost acuzaţi şi suntem acuzaţi, fără încetare, cu obrăznicie înmărmuritoare… – şi numai noi am plătit şi plătim “oalele sparte”, fiind ţinta acuzaţiilor “în ploaie”, de Anti-Semitism şi de Holocaust – …tocmai noi, care i-am ocrotit (şi prin deciziile REALE ale mareşalului Ion Antonescu, şi prin deciziile unor particulari, precum bucovinenii mei, care au ascuns în pivniţe zeci de mii de evrei, pe când nord-estul ţării a fost sub jurisdicţie germano-nazistă…)!!! Şi de ce Crucile cu Săgeţi, din Ungaria, adevărată mişcare fascistă, nu sunt urmărite de “ciracii” lui Ellie Wiesel, ci doar legionarii români, care N-AU FOST ANTISEMIŢI, ci doar apărători de Ortodoxie, de Tradiţie şi de Neam Românesc!

Iată ce mărturiseşte o AUTORITATE EVREIASCĂ incontestabilă, în materie de cunoaştere a Mişcării/Şcolii Spiritualiste, cunoscută sub numele de Mişcarea Sfântului Arhanghel MIHAIL (Arhanghelul Spiritualizării Terrei) – rabinul David Şafran, în urma unei discuţii deosebit de lungi şi aprofundate spiritual, cu ctitorul Mişcării Spiritualist-Legionare: “Intrasem la Casa Verde( n.n.: sediul legionarilor, din Bucureşti) la ora 1 şi 20. Vorbeam de acum de peste două ceasuri. Eram decis să mai rămân, pt. a pleca limpezit. Nu era o discuţie de cabinet, CI S-AU AMESTECAT AICI DURERILE LUMII(s.n.) . Ştiam că l-am pus într-o situaţie delicată. De afară, răzbăteau voci, care ne împiedicau să ne concentrăm. ADEVĂRURILE LUI ŞI ALE MELE (s.n.) ardeau, chinuiau gând şi suflet, cerşindu-şi răspunsuri, argumente, pentru a ne despărţi ca PRIETENI (s.n.). Venisem la el cu sinceritate. Îl văd cum se ridică, îmi întinde mâna şi îmi spune: <<Am avut mare plăcere de întâlnirea noastră. Nu ştiu dacă am rezolvat probleme, DAR AM ÎNVĂŢAT FĂRÂME DIN TAINA INFINITĂ A CREDINŢEI (s.n.). Eu n-am vrut SĂ PROVOC (s.n.) ură şi răzbunare. MI-E SUFLETUL CURAT (s.n.). Nu ştiu dacă toţi legionarii gândesc ca mine. Dacă UN EVREU (s.n.) a fost lovit sau rănit ori jignit PE PLAN MORAL (s.n.), iartă-i pe RĂU FĂCĂTORI (s.n.). Ei nu-s decât oameni, poate chiar BUNI CREŞTINI (s.n.): NU PE OMUL SUPERIOR ÎNCERCĂM NOI SĂ-L ŞLEFUIM, CI PE OMUL-OM >> (s.n.)

(…) APOI A VENIT TĂVĂLUGUL: CODREANU A FOST UCIS DIN ORDINUL LUI CAROL AL II-LEA, ÎN 1938 (s.n.)>>. (Din cartea LEGIONARII NOŞTRI, de ION COJA, Ed. Kogaion, în colaborare cu Fundaţia Culturală Buna Vestire – Buc., 1997, p. 123).

Pe scurt: UE şi „fanii” ei să facă bine să se uite în „ograda” maghiară, nu în cea românească, atunci când este vorba de „fascism” şi de nerespectarea … Drepturilor Omului!!! În nicio ţară din lume, înafară de multpreabuna Românie a multprearăbdătorilor români, maghiarii n-ar fi acceptaţi la guvernare (cu toate trădările aferente… – ba şi cu plângeri la „Poarta” din Strasbourg…), ba chiar să formeze guvernul acelei ţări, în …„tandem”!!! Noi ştim foarte bine că e perioadă electorală, că UDMR şi PCM, dacă n-ar „agita apele”, ar pierde voturile concetăţenilor şi n-ar mai intra în Parlamentul României (…să conducă România, nu-i aşa, dle Tăriceanu?!). Noi ştim câte zeci de ceasuri a stat dl Preşedinte al României, TRAIAN BĂSESCU, „bot în bot”, încă de acum un an, cu Laszlo Tökes şi mercenarii lui, linguşindu-i, tot pentru blestematele astea de voturi

Dar, domnilor guvernanţi ai României, ungurii şi secuii nu se obrăznicesc, „pe cuptorul nostru”, DOAR DE… „SĂRBĂTORI”… – CI DINTOTDEAUNA!!! Dacă nu le mai „tăiaţi nasul” lor atât de „sus-pus”, veţi ajunge rău…nu ştiu pe ce Dumnezeu veţi mai guverna!!! Noi n-am uitat cum, în 1997, dl consilier prezidenţial Remus Opriş, trimis de preşedintele de atunci al României, Emil Constantinescu, să rezolve problema cu alungarea măicuţelor greco-catolice, din „Seklerland”(?!)…, alungate din „Scaune”, pentru că „stricau echilibrul etnic, în regiune”… – a dormit în maşină, primarul din Odorheiu Secuiesc pretinzând că dl consilier prezidenţial n-are dreptul să calce „pământ străin”…AUZIŢI, DOMNILOR GUVERNANŢI, ORI AŢI SURZIT DE TOT, DE CÂND CU CAMPANIA ASTA ELECTORALĂ NEÎNTRERUPTĂ, DE 20 DE ANI ÎNCOACE???!!!

„Aşadar şi prin urmare”…Ce mi-e dl Kiss, de la PCM, ce mi-e dl Antal, de la UDMR?! Unul îmi vrea banii, ca să-l plătesc pentru că îmi muşcă din ţara mea, celălalt nu-mi vrea banii, ci-mi vrea ţara, drept din mijlocul ei începând să-mi nege drepturile de „proprietar”…!!! N-am ce alege, decât să-i avertizez pe „cozile de topor” ale maghiaro-secuimii, adică pe domnii Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu et Comp., că jocurile lor politice pun în primejdie de moarte România. Nu vă mai jucaţi cu focul, domnilor, că s-aprinde toată casa, şi nici domniile voastre nu veţi putea scăpa nepârjoliţi!!! Nu mai amanetaţi ţara asta necăjită, când, de fapt, e vorba doar de „fundul vostru” – …cel „băsesc” şi „tăricean”…date pe mâna lui…”ungurean”…!!! Căci ungurii nu se joacă, şi veţi sfârşi ca vestitul…Ioan fără Ţară!!!

Şi nu mi-e atâta de voi, care poate că aveţi şaptesprezece mame… – cât de noi, care n-avem decât una singură (…muşcată din toate părţile, şi dinafară, şi dinăuntrul „casei” ei sfinte): ROMÂNIA…

________________

Lasă un comentariu