~Adrian Botez: „Ce cânţi, aia eşti!“

Citesc, de pe Internet, ceva în „păsăreasca” economiştilor („păsărească” pentru mine, un biet profesoraş de Română…!), dar nu atât de ininteligibil, încât să nu pricep că România este jupuită (dimpreună cu românii!) …”cu mare ştiinţă” – de ai noştri conducători, în cârdăşie trădătoare cu toţi păcălicii planetei Terra!

Prof. Dr. in economie Constantin Cojocaru a prezentat ieri la TVR R situatia rezervei Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustinand ca graficele privind majorarea rezervei valutare prezentate de BNR nu sunt altceva decat niste tentative penibile de manipulare. El a aratat ca, de fapt, cea mai mare parte a rezervei BNR (73%) este compusa din titluri de valoare, adica niste simple hartii, plasamentele BNR in aceste bonuri nefiind altceva decat un imprumut mascat acordat de catre Romania altor state, in principal, Statelor Unite ale Americii (pe axa Bucuresti-Washington-n.r.). Ca urmare a acestor plasamente, BNR a ramas fara valuta, banca nationala fiind nevoita sa apeleze, astfel, la imprumuturi inrobitoare la FMI. PERDANTUL ESTE,  IN OPINIA LUI COJOCARU, POPORUL ROMAN CARE S-A ALES CU NISTE HARTII CE AR PUTEA SA NU AIBA NICIO VALOARE, INSA ESTE NEVOIT SA PLATEASCA COMISIOANE GRASE SI DOBANZI PENTRU CREDITELE FMI. TOTUL CU SACRIFICAREA INTREGII POPULATII A ROMANIEI!! Un fel de fumarici modern!

In opinia lui Cojocaru, banii <<imprumutati>> de SUA si de alte state de la Romania au fost injectati in dezvoltarea anumitor economii si sutinearea anumitor razboaie”.

Aceasta megaschema financiara face parte, in opinia lui Cojocaru, dintr-o strategie la scara planetara de sifonare a fondurilor statelor vulnerabile, cu o conducere corupta, <<subordonata>> structurilor de putere internationale sau santajabila.

Canalale de difuzare a acestei inginerii sunt, fara indoiala, cele masonice, avand in vedere ca guvernatorul BNR, MUGUR ISARESCU, UN VERITABIL ASASIN ECONOMIC AL ROMANIEI, ESTE PRESEDINTELE CLUBULUI DE LA ROMA DIN ROMANIA SI UNUL DINTRE MEMBRII MARCANTI AI OCULTEI MONDIALE [s.n.] (…)<<Rezerva nationala a unui stat, in acest caz a Romaniei, este transformata in hartii fara valoare printr-o inginerie financiara iar banii sunt sifonati intr-o anumita directie>>, a aratat Cojocaru. EL A PRECIZAT CA SCHEMA NU ESTE NOUA, FIIND FOLOSITA CU SUCCES PENTRU <<SALVAREA>> MARILOR CONGLOMERATE FINANCIARE DE PE WALL-STREET, ACTIUNE PRIN CARE AU FOST SIFONATI PESTE 700 DE MILIARDE DE DOLARI, SUMA PROVENITA DIN FONDURILE CONTRIBUABILULUI AMERICAN (s.n.).

La acesta schema contribuie, din plin, organismele internationale de rating precum Fitch si Moody’s, care, evident au cotat bondurile americane, in momentul cumpararii acestora de catre Romania cu calificativul AAA. Potrivit lui Cojocaru, din cele 37 de miliarde de euro, cat este acum rezerva BNR, aurul reprezinta doar 7%, respectiv 2,59 miliarde de euro, depozitele in valuta (euro si dolari) reprezinta 20% din structura rezervei, adica 7,4 miliarde euro, in vreme ce o covarsitoare parte, respectiv 73% (peste 27 miliarde de euro) reprezinta titluri de valoare, hartii cumparate de Romania care a imprumutat, astfel, mascat SUA.  (…)IN FINAL, RMO ESTE ADUSA LA ZERO, NOI SUNTEM DATORI VANDUTI LA FMI, BANII NOSTRII SUNT <<DATI CU IMPRUMUT>> GUVERNULUI AMERICAN SI ALTOR GUVERNE CA EI SA FINANTEZE FMI, SA-SI SUSTINA ECONOMIA SI SA POARTE RAZBOAIE (s.n.). Dobanzile si comisioanele grase nu le incaseaza poporul roman pe hartiile de trezorerie, ci FMI pentru <<imprumuturile>> date Romaniei. <<IN FINAL, ACEASTA SCAMATORIE FINANCIARA CONDUCE LA JUPUIREA CETATENILOR TARII>>, a aratat, in final, Cojocaru”.

…Deci, repet, în gând: ACEASTĂ SCAMATORIE FINANCIARĂ  CONDUCE LA JUPUIREA CETĂŢENILOR ŢĂRII… Da? Păi, dacă-i aşa, unde-s ţepele şi spânzurătorile, pentru toţi trădătorii noştri…?! – şi unde-s câinii de stână, pentru toţi furii dinafară, chemaţi de leprele noastre politice?!

Nu văd nimic, nu aud niciun strigăt mai ca lumea (doamna Cristina Anghel, de atâta grevă a foamei, pentru demnitate, vorbeşte, acum, prea încet şi grozav de civilizat, la TV, unor brontozauri, stegozauri şi altor reptile puturoso-guvernamentale…bietul Adrian Sobaru n-a prea făcut zgomot, când a zburat pe deasupra sufletelor noastre…prea multă discreţie strică!), nu aud niciun lătrat sănătos, afară de al cotarlelor  cărora bravii noştri primari se pregătesc să le “bată” mare război… – …dar cu ce va rezolva euthanasierea criminală şi fariseică a javrelor-javre, pricina poporului român, PRICINĂ CREATĂ DE JAVRELE POLITICIANISTE ŞI ATÂTA DE PĂGUBOS AFACERISTE, pentru poporul român, că nici bani de cartofi nu va mai avea locuitorul Ţării Barabulelor…nici bani de mălai, locuitorul Ţării Mămăligarilor (…în care, fireşte, “mămăliga nu explodează!”)?!

Cu nimic, fireşte. Că doar nu credeţi că madama aia de Udrea lui Cocoş se va îndupleca să valorifice măcar pielea bieţilor câini autohtoni, înlocuindu-şi vizoanele, cu …blana de …“câine naţional”!

…Bun, eu înţeleg că „ e de jale”, dar economiştii României, pentru care toate aceste date şi iniţiale au un sens adânc şi tragico-catastrofal – ce fac?! Dorm?! De ce nu ies pe „micul ecran”, să-l descongestioneze de Pepe şi Oana, de Iri şi Moni, şi să traducă toată daravera aia economico-apocaliptică, în limbajul omului simplu, să vestească, cu voci de stentori, apocalipsa artificială şi „să incite la violenţă metafizică”, adică, la veghe şi la reacţie vitalistă, precum o fac cei din Anglia, Franţa, Grecia, Spania…?!

…Le este frică, zic mulţi. Şi cum, adică –  te laşi să mori…de frica de a nu muri?! Nu mai bine mori cu arma în mână, să dai un sens (cum zice românul: „un haz”…) morţii şi vieţii tale meteorice, de pe Planeta Terra?!

Nu. Frica e mai importantă decât orice sens/semantică ontică.

Da? Bine. Atunci, este BINE! Să crăpăm, deci, de frică. În mod…NAŢIONAL!!!

…SĂ CRĂPĂM DE FOAME, SĂ CRĂPĂM MAI REPEDE, DE ORICE SE POATE CRĂPA, PE LUMEA ASTA!

Eu, unul, m-am săturat de această agonie laşă, a poporului român. „Profesorii nu ies la grevă (ne spunea, la un post TV, o profesoară) de frică să nu-şi piardă până şi acel salariu de mizerie…” . Da? Atunci, să dea Bunul Dumnezeu să-l piardă, să ne ia Boc şi restul de 75%, să ne ia 175%…1175%!!! Să ajungem să ne târâm ca râmele, pe faţa pământului… – „târâişul şarpelui şi pasul gândacului”, vorba blestemului Mariei Tănase! – pentru că nu merităm să vedem soarele, nu merităm să vedem cerul şi lumina lui Dumnezeu!

Cine a ales, vorba lui Coşbuc, să moară nu „leu”, ci „câine-nlănţuit”, apoi aşa să fie, cum vrea el! Amin! Şi să n-o mai lungească-prelungească/”târâiască”, „ca gaia maţul” –  cum, iar,  înţelepciunea Vechiului Neam găseşte cea mai nimerită expresie a situaţiei noastre.

Nu se întrevede, în viitorul apropiat şi mediu, că acest popor va mai atinge standardele de Neam Românesc, re-amintite de acelaşi Profet al Demnităţii De Neam Românesco-Zalmoxian, George Coşbuc: „Iar a tăcea şi laşii ştiu!/Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!/Să râdem, dar, viteaz răsad,/Să fie-un hohotit şi-un chiu/Din ceruri până-n iad!(…) Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!/E rău destul că ne-am născut:/Dar cui i-e frică de război/E liber de-a pleca napoi,/Iar cine-i vânzător vândut/Să iasă dintre noi!//Eu nu mai am nimic de spus!/Voi braţele jurând le-aţi pus/Pe scut! Puterea este-n voi/Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,/Că zeii sunt departe, sus,/Duşmanii lângă noi!

Da, mai exact: “Duşmanii-s PRINTRE noi!!!” Iar războiul este împotriva tuturor, împotriva răilor şi trădătorilor ţării, cât şi împotriva lipitorilor mondiale/mondialiste…Negustorii/Zarafii TEMPLULUI LUMII !!!

Şi ce dacă? “Nici nu mă gândesc să mă-mpotrivesc, în vreun fel! Pe mine numa’ să mă lase să suflu, ca să-i văd la procesul televizionistic, pe Pepe şi …Iepe…!”

ĂŞTIA AM AJUNS NOI, POPORUL LUI PEPE ŞI IEPE!!! Ce zalmoxieni, ce demnitate creştină? Nooo: ”ŢIRCUS!” Atât! Câtă vreme este “ţircus”, toate “se rabdă”…ba chiar se fac bancuri pe seama acestei răbdări tembele şi ruşinoase, ca “boala franţuzească”/sifilisul!

…Asta e şi să ne împăcăm cu soarta: SUNTEM CEA MAI PERFECT RATATĂ DINTRE TOATE GENERAŢIILE RATATE, de pe faţa Pământului şi din istoria, mai depărtată sau mai apropiată, a României! De ce? Pentru că…”noi nu credem în nimic (…)Toate-s praf… Lumea-i cum este … şi ca dânsa suntem noi!”, explică alt mare/Maxim „Doftor” al Cuvântului/Logos-ului Sfânt de Neam Românesc, Eminescu.

…Vedeţi domniile voastre, un popor se cunoaşte că e viu ori că pute a hoit şi după CUM ŞI CE CÂNTĂ: generaţia paşoptistă cânta DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!, generaţia următoare, de final de veac XIX, cânta PE-AL NOSTRU STEAG şi TRICOLORUL, ale lui Ciprian Porumbescu, la început de secol XX, în freamătul primului război mondial, se cânta „TRECEŢI, BATALIOANE ROMÂNE, CARPAŢII!”

(…Franţujii cântă şi-acum Marseilleza, care are versuri mai cumplite cu mult decât deja prea-hulitul nostru imn, Deşteaptă-te, române!, devenit inutilizabil, de către un popor de adormiţi : Aux armes citoyens,/Formez vos bataillons./Marchons! Marchons!/Qu’un sang impur/Abreuve nos sillons” – Hai la arme, cetăţeni!/Să mergem! Să mergem! Să facem ca un sânge spurcat/Să ude brazdele noastre!” – şi le merge, francezilor ăstora “broscari”, binişor!!! La fel, Imnul Naţional al Italiei este un vechi cântec garibaldist, de la 1860 – versurile  i-au fost compuse de către Goffredo Mameli, pe muzica lui Michele Novaro: “Uniamoci, amiamoci,/l’Unione, e l’amore/Rivelano ai Popoli/Le vie del Signore;/Giuriamo far libero/Il suolo natìo:/Uniti per Dio/Chi vincer ci può?” – “…Uniţi de Dumnezeu (n.n.: destul de târzior…mai târziu decât românii, cu un an!), /Cine oare ne poate învinge?” – NIMENI!, nici măcar Umberto Bossi şi halucinaţia lui de Padanie… – de aia italienii “macaronari” n-au…”ungurii” şi “udemeriştii” lor… –  doar escrocii-“mascalţonii”/mafioţii lor, dar, şi ăia, foarte…sentimentalo-”naţionali”: omoară numai după ce-au cântat sicilieneşte şi după ce-şi fac o cruce mare, cu toată răspunderea! – …şi, iarăşi, pot ca să zic că n-o duc prea prost, nici ăştia, din moment ce români de-ai noştri îi slugăresc pe italieni şi le…pe italience, iar nu…viceversa!)…

…Până şi Generaţia Agnita-Botorca ori Salva-Vişeu, Bumbeşti-Livezeni etc. avea cântecele ei avântate  – pe care zeci de mii de tineri, râzând sincer, ca toţi tinerii, le zbierau în cor… – chiar dacă uşor sau mai…greu…ridicole, foarte primitiv-stângace, voind să imite, fără pic de succes, cântecele legionare (nu aveau, ca poeţi,  vreun Radu Gyr, sau, ca muzicieni, vreun Ion Mânzatu!) : „Hei rup! / Front al tinerimii Totdeauna in atac, / Tinerii-s tot printre / primii / Ca si-acum un sfert de veac. / Hei rup! / Demn raspuns primit-a / Patria la-ndemnul ei, / Cand la Salva sau Agnita / Salve strapungeau prin stei. / Hei rup! / Munte dupa munte, / Asaltaram la Bumbesti, / Steagul lumina in frunte / Cand taiam in stanci feresti” etc. etc. ) – deci, chiar şi generaţia stalinist-comunistă CREDEA ÎN CEVA! Bine, prost (…pentru viitorul apropiat, de atunci –  FOARTE prost!) – …totuşi, CREDEA!

Care sunt cântecele…”generaţiei 2000”?! Manelele cele leşinate şi cu maţele de puşcăriaş pe-afară. Strigoi dăbălăzat şi paiaţă de muzică…

…Păi, atunci, zic şi eu o vorbă, ca să o fac pe „mama Omida de Adjud”: „CE CÂNŢI, AIA EŞTI!”

                                                         prof. dr. ADRIAN BOTEZ

Lasă un comentariu