~Ioan Mugioiu: „Martiri ai neamului?“

Raspuns dlui Ilioniu -privind filmul „Martirii crestini in secolul XX”
Stimate d-le Ilioniu,Martiri ai neamului au fost cei care au luptat pentru existenta Natiunii Romane. Si acestia au fost cei care au luptat impotriva jugului austro-ungar al carui tel a fost desfiintarea Natiunii Romane.

La anul cca. 1750, generalul austriac Bucov, cu toate ca Transilvania era stat component (precum si Ungaria, Croatia, Cehia, Slovacia, etc) al Imperiului Austriac, a intrat cu trupe  si efectiv cu tunurile au ras de pe fata pamantului 160 de manastiri si foarte probabil mii de biserici. Acesta este masacru national. Mult mai grav decit ceea ce a facut Hitler dupa anul 1940 ! Deci martirii Neamului Romanesc trebuiesc cautati intre 1699 si 1916. Altfel e falsificare de Istorie.

Luptatorii anticomunisti au luptat impotriva comunismului si nu pentru existenta Natiunii Romane. Deci pentru un scop pur politic. Comunismul a fost o etapa istorica in Istorie in multe tari europene si nunumai in Romania. Si nu din cauza rusilor !

Aparitia lui s-a datorat tarilor vestice, care prin sustinerea comunismului au sperat ca comunismul va distruge tarile estice si astfel vor putea conduce Lumea.

„In cer sfintii martiri ai neamului” li se vor face greata de noii sositi de pe Pamant pe post de „martir”.

Bunicul meu din Bucuresti a fost dus la Aiud cind avea 75 de ani pentru motivul ca vindea tigari la negru in fabrica de incaltaminte Mociornita ca sa-si hraneasca pe cei doi nepoti. Caci tatal nostru se afla la munca fortata la canalul Poarta Alba. Asta nu inseamna sa fiu orb si sa ma mint pe mine insumi.

D-vstra vorbiti de canonizare ca „punere in concurenta” si „neproductiv” de a nu-i canoniza pe adevaratii martiri. Parc-am fi la piata ! Natiunea nu se vinde la piata , D-le Ilioniu. Cind spuneti neproductiv, inteleg ca  nu iese un „mercedes” sau nu ies bani pompati din Vest ! Asa cum a fost cu Istoria Romaniei.

Romanii si-au vindut pina si Istoria si au acceptat sa li se aduca o „Istorie Alternativa”. Adica popor fara Istorie. Romania a fost desfiintata ca stat.

S-a vindut si distrus in 18 ani nu numai tot ce era material de valoare, ci s-a vindut pina si sufletul. Putred popor !

Dreptul de a critica ceva  trebuie intotdeauna numai cel care are o baza concreta. Romanii de dupa 1990 nu au nici un drept sa critice comunismul atita timp cit nu au o baza. Atita timp cit au adus o tara industriala in 18 de ani la nivel de tara de „cobilite”(ca inginer , ar trebui sa vedeti aceasta). Iar ca stat national- transformat in stat multinational.

Nu faceti „martiri” artificiali, caci distrugeti notiunea de martir adevarat.

Mai bine fara de astfel de martiri artificiali. Caci aceasta aduce a Demnitate !

Toate cele Bune

Ing. IOAN MUGIOIU,

Langenthal, Elvetia, 19 Octombrie 2008

Lasă un comentariu