~Maria Diana Popescu: „Naţional, unitar, suveran!“

Luaţi seama la demnitatea Rominiei! Fiţi cu atenţie la clasa politică, la compromisurile degradante acceptate tacit, la atacurile fără precedent asupra istoriei, a sănătăţii, a invăţămintului, a culturii, a fiinţei naţionale! Nu mai permiteţi ca istoria să fie spinzurată in pieţe publice de extremişti şi agitatori! Dacă un cetăţean rătăcit de turmă a indrăznit să-l spinzure pe Avram Iancu in piaţa publică a unui oraş, inchipuiţi-vă ce ură adăposteşte fiinţa sa! Astfel de fapte incită la ură naţională, fiind incălcată Constituţia, cu privire la caracterul naţional, unitar, suveran al statului romin i lege care nu se discută, nu se negociază. Rominii au iertat mereu, au fost toleranţi cu atrocităţile comise de iredentiştii maghiari pe teritoriul patriei. Amintiţi-vă de atrocităţile comise de aceştia in satele Ip, Albiţa şi Trăznea din Sălaj. Au fost ucise femeii insărcinate, preoţii au fost impuşcaţi şi arşi in tinda bisericii, bătrinii şi copiii au fost aruncaţi in foc de vii. Amintiţi-vă de roata lui Horia, Cloşca şi Crişan, şi, mai aproape, telerevoluţia din 1989, cind comandantul Poliţiei din Miercurea Ciuc a fost ucis in faţa copilului şi a soţiei. A uita aceste aspecte, inseamnă a falsifica realitatea. A ierta inseamnă iubire creştină. Pesemne, aceşti criminali nu cunoşteau indemnurile Mintuitorului: iUmblaţi in lumină ca să fiţi fii ai luminii!i.

 

Toleranţă şi iertare!, nebunia trebuie extirpată cu pace. Fiţi buni şi omenoşi chiar cu aceşti duşmani cretini, dar iubiţi-vă ţara şi istoria! Pe astfel de atitudini şi credinţe Rominia va renaşte in viitor. Fiţi siguri, se vor retrage in adincuri valurile acestui tsunami capitalist, care a scos la mal pleava de hoţi şi demagogi, care au terfelit naţiunea, au strimbat istoria, au aruncat in virf preşedinţi care au ignorat datoria de a apăra poporul in faţa puterilor mondiale, cind a fost prădat şi umilit. Să-i trimitem la vatră pe cei mai tragicomici politicieni din istoria Rominei! iin vremea aceasta poporul (scrie intr-un articol Eminescu), dacă ar fi intrebat le-ar răspunde: iBoieri dumneavoastră, lumina ca lumina, nu zicem că nu-i bună, dar pină una alta, daţi-ne mijloace de hrană, scăpaţi-ne de biciul administraţiei (…)i, ipoporul nostru cu oamenii stăpinirii e ca oaia care umblă printre scaieţi; in tot scaietele trebuie să lase cite o şuviţă de lină, mai mare ori mai mică, după cum o fi şi scaietelei. Griparea democraţiei prin scăldatul in societatea consumismului, in industria media, in corupţie, imoralitate şi hoţie, ca sporturi de manipulare şi exploatare a masei, a favorizat apariţia clasei instărite, avare şi meschine, clasă scutită de problema ciştigării existenţei, dar a lăsat pe drumuri milioane de oameni in lumea intreagă, schimbind radical orizontul moralei, al muncii, al retribuirii.

 

Pe fondul slăbirii atitudinii civice, poleirea conştiinţei cu un conformism occidental, dar şi autonomia exagerată a puterii, au favorizat exploatarea maselor, reuşind consolidarea unei altfel de dictaturi odată cu liberalizarea graniţelor in fostul bloc european. Măsurile de anihilare a minoratelor tradiţionale in statele eliberate au constituit repere dominante, puse in mişcare in mod percutant.  Curente culturale, de existenţă şi de modă violente, aşa-zisele staruri aruncate in scenă, tipuri de alimentaţie, comportamente, moduri de gindire şi programe tv deformatoare au indus adaptarea supusă a oamenilor la condiţiile de instabilitate ale capitalismului. Evident, şi cultura poporului nostru s-a transformat, uşor, uşor, din templu al spiritului moralizator, in scop in sine. intr-o proporţie covirşitoare, de două decenii nivelul de trai al rominului a fost defrişat precum pădurile patriei. De sănătatea fiinţei naţionale nu mai incape vorbă,  au grijă ciocoii noi s-o menţină in foldere virusate, astfel ca alte palme năucitoare să lovească fără de lege identitatea noastră. Amartya Sen, laureat al premiului Nobel in 1998, afirma că libertatea şi supremaţia unei naţiuni sint date de invăţămint şi sănătate. Dacă ii acuzăm de iresponsabilitate, ignoranţă şi de lipsă de patriotism, politicienii noştri sar tot la gitul rominului. Călcăm pe nisipuri mişcătoare, regia fiind aceeaşi: impresia luptei pentru binele poporului – o farsă grosolană care stringe precum un cleşte. Ferestrele vieţii sociale devin tot mai opace, politicienii ne semnalează că s-au deprins de prea mult timp cu ridicolul şi nu se mai tem de eludarea legilor.

 

MARIA DIANA POPESCU

Lasă un comentariu